top of page

svatební fotoBlog

příběhy, dobrodužství a tipy 
vše na jednom místě

Rychlý průvodce dobrodružnou svatbou.


Konečně přehledný článek, kde najdete všechny potřebné informace, jak vše zvládnout! Ráda vám pomůžu připravit největší dobrodružství v životě. Nejsem jen svatební fotografka, ale i člověk, který vám dokáže pomoct v jakékoliv situaci. Doporučím vám skvělé a ověřené dodavatele, vybereme kouzelné místo na focení, poradím, na co nezapomenout při balení nebo vám pomůžu uvázat motýlka. Budu tady pro vás, abych vám pomohla vytvořit váš výjimečný den plný lásky a dobrodružství. Nezáleží na tom, odkud jste, důležité je, abyste byli šťastni.




Checklist!

1. vyberte datum


Nezáleží na tom, zda to bude v lednu nebo v červenci. Můžu vám říct tajemství? Stezky jsou ve všední dny mnohem prázdnější než o víkendu nebo svátcích. Jednoznačně tedy doporučuji pracovní dny od pondělí do čtvrtku. Na stezkách pravděpodobně nepotkáme nikoho a budete tak mít větší soukromí pro vaše dobrodružství.

2. sestavte si tým super lidí


Poradím vám na koho se spolehnout a kdo bude stejně nadšený pro vaše svatební dobrodružství jako vy sami. Jakmile si mě booknete, pošlu vám seznam dodavatelů, se kterými nešlápnete vedle. Najdete tam oddávající, floristy, holky od šatů, vyzážistky, kadeřnice, hudbu i cukráře.


3. vyberte místo


Popřemýšlejte o tom, co by se vám líbilo nebo hledejte inspiraci na mém webu. Pokud si nevíte rady a máte v hlavě spoustu nádherných míst, ráda vám pomůžu najít to nejlepší pro váš svatební den. Alpy, Tatry, Baltské moře nebo soutěsky na Fatře? Není nic jednoduššího než jezdit prstem po mapě. Jakmile se pro mne rozhodnete, budu s vámi spolupracovat, abychom co nejlépe vyladili vaše vysněné dobrodružství. Najdeme krásná místa a vymyslíme koncept, který vás chytne za srdce.

4. pamatujte i na právní stránku

V Česku i na Slovensku máte na výběr ze třech možností oddání. Civilní, církevní nebo vlastní obřad. Každý typ obřadu má svá specifika, proto si o všech možnostech, výhodách i nevýhodách popovídáme při plánování vašeho dobrodružství. Najdeme spolu to nejlepší řešení pro vás.





Jak vypadá typický den dobrodružné svatby?

Svatba od svatby se hodně liší. Záleží v jakém ročním období budeme fotit, jak dlouhou pěší túru budete chtít, co milujete a chcete mít u sebe. Tady je pár příkladů, jak to může probíhat.





dobrodružná svatba s delší túrou

+ Zajištění přespání (chata, hotel, airbnb,...) nebo zajištění dopravy na místo odkud budeme vyrážet.

+ Pěší výlet na úžasné místo.

+ First look – kdy se poprvé uvidíte ve svatebním.

+ Řeknete si své sliby někde uprostřed krásné přírody.

+ Svatební piknik, na který budete vzpomínat.

+ Portréty při východu nebo západu slunce.

+ Túra pod hvězdnou oblohou. Když budeme mít štěstí uvidíme i Mléčnou dráhu nebo padající hvězdy.






dobrodružná svatba bez delší túry


+ Zajištění přespání (chata, hotel, airbnb,...) nebo zajištění dopravy na místo odkud budeme vyrážet.

+ Jízda autem přímo na místo nebo nejblíže, co to půjde.

+ First look – kdy se poprvé uvidíte ve svatebním.

+ Řeknete si své svatební sliby.

+ Svatební piknik, na který budete vzpomínat.

+ Portréty při východu nebo západu slunce.



Další otázky, které by vás mohly zajímat.


  • Přeplánujeme svatbu kdyby nevyšlo počasí? Počasí je nevyzpytatelné a na horách se mění každou hodinu. Nikdy není 100% jistota ideálního počasí. Protože harmonogram je sestaven měsíce dopředu, dobrodružnou svatbu nepřeplánovávám. V průběhu plánování s páry vymýšlíme i záložní plán. Nezáleží na tom, zda prší nebo svítí slunce, fotky jsou krásné právě kvůli vám dvěma. Mám zkušenosti s focením za každého počasí. Například se často zapomíná, že deštivé počasí má neuvěřitelnou atmosféru, kterou při sluníčku nikdy mít nebudete.

  • Cestuješ za focením? Ano, cestuji a moc ráda! Krosnu mám pořád sbalenou a jsem připravena vyrazit kamkoliv za vašim dobrodružstvím.

  • Jaké balíčky dobrodružných svateb nabízíš? Ceny vycházejí ze tří základních balíčků podle délky svatby. Avšak konečná cena je individuální podle požadavků klientů, proto doporučuji uvést co nejvíc podrobností o svatbě.

  • Vím, že máš sídlo v Ostravě, ale chci focení dobrodružné svatby např. v Krkonoších, je to možné?

  • Ano, samozřejmě! Není to absolutně žádný problém. Mám zkušenosti, které vám pomůžou např. při zajišťování ubytování, dopravy a všech ostatních důležitých věcí. Poradím, jak sbalit květiny i oblek, aby se nepomačkal nebo jak dosáhnout toho, aby make-up vydržel. Ráda se s vámi sejdu, a když budu vědět jakou máte představu, tak se do toho pustíme naplno.

  • Chci dobrodružnou svatbu, ale turistika není moje hobby. To vůbec nevadí! Je mnoho krásných míst, kam nemusíte šlapat několik hodin nebo spát ve stanu. Vybereme místo, kam se dá co nejvíce přiblížit autem, zvolíme spaní v horské chatě, odkud je to kousek k těm nejkrásnějším výhledům. Pomůžu vám vše vymyslet tak, aby to pro vás bylo příjemné, a hlavně, abyste byli šťastni a spokojeni.

  • Jak dlouho předem bych si měl svou dobrodružnou svatbu zarezervovat? Čím dříve, tím lépe! Protože pak máme dostatek času vše vymyslet a zařídit. Obvykle termíny rezervuji tři týdny až deset měsíců předem.

  • Které období v roce je pro dobrodružnou svatbu to nejlepší? Mnoho mých klientů preferuje letní období, kvůli vyšším teplotám. Pokud ale máte rádi zimu, nenechte se odradit! Fotky na sněhu jsou kouzelné. Napište mi vaši představu a poradím vám, jak toho dosáhnout. Z rukávu vytáhnu pár triků, abyste nezmrzli ani v lednu.

  • Můžu sebou vzít i svého psa? Pokud není na území, kde budeme fotit, zákaz psů, tak určitě ano. Klidně celou smečku. Miluju psy!



Je jen na vás, jakým způsobem si řeknete své "ano".

Dobrodružnou svatbu si můžete zcela přizpůsobit!

bottom of page